Mamy dla Was przepis na przepyszne danie – krewetki z sokiem pomarańczowym i chili. Autorem przepisu jest szef kuchni Chef Petra Gerić.

Składniki (4 porcje)
• 1 kg krewetek
• 500 g pomidorków koktajlowych (lub innych pomidorów)
• 50 g czarnych oliwek
• 2 dl świeżego soku pomarańczowego
• 2 łyżki stołowe. kochanie
• Świeże zioła (szpinak, pietruszka)
• 500 ml białego wina
• ½ łyżeczki pieprzu
• chili wedle gustu

 Przygotowanie:

• Umieść wszystkie składniki w zimnym naczyniu, przykryj i gotuj w średniej temperaturze (160 ° C) przez 3 minuty, następnie zmniejsz do niskiej temperatury (90 ° C) i kontynuuj przez kolejne 10 minut, przykryte przez cały czas.
• Wykończ danie mieszanką świeżych ziół i oliwy z oliwek, którą można zmiksować za pomocą miksera

Krewetki z sokiem pomarańczowym i chili

Dzięki naczyniom Zepter żywność zachowa swoje naturalne aromaty, smaki, wartości odżywcze i biologiczne (witaminy, minerały, białka, mikro i makroelementy), przy znacznie mniejszej ilości kalorii, bez żadnych niebezpiecznych substancji.