Te lody są pyszne i zdrowe – musisz ich spróbować. Lodziarne pod szyldem „U Lodziarzy” znajdziesz w całej Polsce, naprawdę warto się tam wybrać.

Rzemieślnicze lody oferowane przez lodziarnie działające pod wspólnym szyldem Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” to produkt premium. Nie są to kolejne „zwykłe” lodowe desery. To połączenie polskiej, przedwojennej receptury na przygotowanie lodowych przysmaków ze współczesną technologią ich wytwarzania.

Sekretem ich znakomitości a zarazem wyjątkowości jest oryginalny przepis w połączeniu ze starannie dobranymi składnikami – zawsze najwyższej jakości. Do tworzenia lodów wykorzystywane są naturalne surowce, jeśli owoce lub warzywa – to wyłącznie świeże i nieprzetworzone. Jeżeli czekolada – to tylko ta najlepsza – belgijska.

W efekcie powstały lody, które zaskakują swoją niecodzienną kompozycją smaku. Lodziarnie oferują lody serwowane na „packi”. Marka pragnie sięgać do korzeni, poszukując tradycyjnych polskich smaków i aromatów w tym także – a może przede wszystkim właśnie – smaków danego regionu. Stąd w sprzedaży w lokalnych Wytwórniach kupić można smaki żubrówki, sera korycińskiego czy sękacza.

Na bazie pierwszej lodziarni „u Lodziarzy” powstała ogólnopolska sieć franczyzowa, w ramach której działa już ponad 90 lodziarni w całej Polsce.