Co kupić?
- 5 kwaśnych jabłek np. szara reneta, antonówka
- 0,5 litr soku jabłkowego
- 1 laska cynamonu
- 3-4 łyżki masła orzechowego z kawałkami czekolady Primavika
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła
- 50 ml śmietany 30%
Jak przygotować
Jabłka obrać i wyciąć gniazda nasienne. Przełożyć do garnka i zalać sokiem jabłkowym, dodać laskę cynamonu i gotować aż jabłka będą się rozlatywać a sok zredukuje się co najmniej o połowę.
Jabłka zmiksować i mus wymieszać z masłem orzechowym jeszcze raz miksując. Przelać do filiżanek.
Czekoladę z masłem i śmietanką rozpuścić w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Następnie delikatnie przy pomocy łyżki nalewać czekoladę na deser aż pokryje cały wierzch. Odstawić do zastygnięcia do lodówki.
www.przepisy.primavika.pl