Co kupić?

  • 5 kwaśnych jabłek np. szara reneta, antonówka
  • 0,5 litr soku jabłkowego
  • 1 laska cynamonu
  • 3-4 łyżki masła orzechowego z kawałkami czekolady Primavika
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g masła
  • 50 ml śmietany 30%

Jak przygotować

Jabłka obrać i wyciąć gniazda nasienne. Przełożyć do garnka i zalać sokiem jabłkowym, dodać laskę cynamonu i gotować aż jabłka będą się rozlatywać a sok zredukuje się co najmniej o połowę.

Jabłka zmiksować i mus wymieszać z masłem orzechowym jeszcze raz miksując. Przelać do filiżanek.

Czekoladę z masłem i śmietanką rozpuścić w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Następnie delikatnie przy pomocy łyżki nalewać czekoladę na deser aż pokryje cały wierzch. Odstawić do zastygnięcia do lodówki.

www.przepisy.primavika.pl