Brownie jest ciastem typowym dla kuchni amerykańskiej. Chociaż przepisów w internecie do jego przygotowania jest mnóstwo, my postanowiliśmy dodać nowe składniki.

Do przygotowania tradycyjnego brownie najczęściej używa się: czekolady, jajek, masła, cukru, mąki. Swój przepis specjalnie dla nas przygotowała nowa wschodzącą gwiazda kulinarna 🙂 Ada Smolicz. Ada dodała nowe składniki, które nie tylko zaskakują, ale zdecydowanie wpływają na walory smakowe ciasta.

Migdałowe brownie z buraka

Składniki:

-100g masła migdałowego PLANTA FOOD

-100g gorzkiej czekolady

-70g cukru trzcinowego

-2 jajka

-120g ugotowanego buraka

-50g mąki orkiszowej lub pszennej

-płaska łyżeczka proszku do pieczenia

-opcjonalnie orzechy laskowe

Do przepisu użyliśmy masła migdałowego PLANTA FOOD. Dlaczego masło migdałowe?

  • wzmacnia siłę kości dostarczając dobrze przyswajalnego magnezu, wapnia i potasu
  • wytworzone z prażonych migdałów zawiera
    witaminę E i B2
  • jest skarbnicą błonnika oraz białka roślinnego
    (ponad 20%)
  • jest produktem wegańskim, bezglutenowym, naturalnego pochodzenia, pełnym wytwornego smaku
Do brownie użyłyśmy masła migdałowego PLANTA FOOD

Do brownie użyłyśmy masła migdałowego PLANTA FOOD

Wykonanie:

Masło i czekoladę rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do piany jajecznej dodajemy przestudzoną masę czekoladową. Całość mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, orzechy i startego na małych oczkach buraka. Ciasto przelewamy do niewielkiej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 min w 175*C.

A nasz efekt końcowy……… sami zobaczcie

 

 

W skrócie na temat marki:

Od 1998 roku w Polsce, wytwarzając zdrową żywność. Produkty powstają z pasji do prostego życia w zgodzie z naturą. Firma oferuje w 100 % naturalne masła: orzechowe, migdałowe, sezamowe, kokosowe, nerkowcowe a także prażymy różne nasiona. Dostarcza wysoce energetyczne, najzdrowsze jak to tylko możliwe, pożywienie.

Jest ono nam niezbędne, byśmy mogli żyć pełnią swojego potencjału i mocy, zwłaszcza w dzisiejszych stresujących warunkach. Wydobywają tę cenną energię z darów natury – orzechów i nasion, czyli najtwardszych części roślin, w których ukryta została esencja życia. To skarbnica składników, bez których niemożliwe byłoby nasze zdrowe wzrastanie.

Masło migdałowe idealnie pasuje do przygotowania wielu potraw

Masło migdałowe idealnie pasuje do przygotowania wielu potraw

Smacznego!!!!!!!!