Każdemu z nas brakuje czasu. Jakie są Wasze poranki? Nasze są w biegu i pośpiechu. W międzyczasie zapominamy, żeby zjeść śniadanie, a to pierwszy i najważniejszy posiłek, który daje nam energię na cały dzień! Dla nas alternatywą są dostępne na rynku płatki bez gotowania, które wystarczy zalać mlekiem lub wrzącą wodą, dodać jogurt.

Poniżej znajdziecie nasze propozycje i płatki bez gotowania, które zaoszczędzą czas i urozmaicą jadłospis. My na ostatnich warsztatach kulinarnych z Gwiazdą przygotowaliśmy potrawy z płatków SUNFIT bez gotowania.

Płatki gryczane SUNFIT, zalewamy wrzącą wodą lub mlekiem, dodajemy jogurt, na górę posypujemy owocami: maliny, borówki, banan etc.

Zawierają wysoką zawartość błonnika pokarmowego, zadbają tym samym o nasze jelita i dadzą odczucie sytości. Pomoże nam to zapomnieć o kuszących przekąskach między posiłkami. To również zbiór naturalnego i łatwo przyswajalnego białka. Tym samym spożywając je, dbamy o swoją sylwetkę. Zawierają niezliczoną ilość witamin i składników mineralnych, jakże niezbędnych do właściwego funkcjonowania organizmu tj. wapń, magnez, żelazo, jod. Jeśli ćwiczysz to płatki powinny być istotnym składnikiem Twojej diety.

 

Płatki bez gotowania SUNFIT

Płatki bez gotowania SUNFIT

Dostępne są też w wersji z żurawiną i jabłkiem, ananasem i truskawką

Płatki jaglane SUNFIT. Jaglanki są w tej chwili polecane przez wielu dietetyków i blogerów jako podstawowe śniadanie. Dostępne w wersji z ananasem i śliwką, żurawiną i truskawką, czy bakaliami.

Znakomicie wpływają na organizm, dając poczucie sytości. Produkowane z prosa, które dostarcza nam wielu cennych składników. Usprawniają pracę układu nerwowego i wpływają pozytywnie na naszą koncentrację. Mają znaczący wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego, usprawnienie trawienia i niwelowanie zaparć. Mają też działanie moczopędne i przeciwgrzybicze, co jest zbawienne dla naszych nerek. Produkt polecany jest osobom, które chcą wzmocnić swoje włosy, paznokcie, czy stan skóry.

Płatki owsiane królują na wielu polskich stołach. Tutaj płatki owsiane SUNFIT. Dostępne w wersji z bananem i żurawiną oraz rodzynkami i ananasem.

Zawierają wszystkie podstawowe składniki pokarmowe: białka, tłuszcze, witaminy, sole mineralne, błonniki. Codzienne spożywanie ich poprawia pamięć i koncentrację. Pomagają utrzymać wagę i mają wpływ na układ krwionośny, obniżają poziom cholesterolu. Mają wpływ na zmniejszenie występowania ryzyka nowotworów jelita grubego. Są bogatym źródłem magnezu, który zadba o nerwy i mięśnie. Wspomagają trawienie.

Truskawkowy słoik – płatki owsiane z musem truskawkowym

Do przygotowania będą potrzebne:

  • 1 szklanka płatków owsianych bez gotowania ( ESKA )
  • 1 i 1⁄2 szklanki
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 laska wanilii
  • 1⁄2 łyżeczki cynamonu
  • mus z truskawek
  • wiśnie mrożone
  • do ozdobienia czekolada
  • płatki migdałów

Do większej miski wrzucamy : płatki owsiane, mleko ryżowe, chia, syrop klonowy, wanilię, cynamon. Mieszamy całość delikatnie i odstawiamy na 10 – 15 min. Nakładamy naprzemiennie z dżemem do słoika. Ozdabiamy mrożonymi wiśniami, posypujemy pokruszoną czekoladą i płatkami migdałów.

Mus z truskawek

Do przygotowania będą potrzebne:

  • 2 szklanki mrożonych truskawek
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 3 łyżki chia

Wrzucamy truskawki i syrop klonowy do blendera. Miksujemy. Przekładamy do słoika, dodajemy nasiona chia. Odstawiamy na 10 min.

 

Płatki ryżowe z bakaliami SUNFIT. Dostępne również w wersji z żurawiną i śliwką oraz rodzynkami i truskawkami.

Podawane najczęściej do zupy mlecznej, jednak możemy je wykorzystać również do zagęszczania kremów, sosów. Są składnikiem w naszych wypiekach. Polecane osobom borykającym się z problemami żołądkowymi, ponieważ są lekkostrawne. Zawierają dużą liczbę węglowodanów.

 

artykuł we współpracy z marką ESKA AGRO