Firma Italian Supreme Food koncentruje się na zapewnieniu dla branży gastronomicznej wysokiej jakości półproduktu wykonanego pracą rąk, z najlepszych włoskich składników. Marka została nominowana w Influencer’s Top 2020 ze swoim produktem tj. pizzą rzymską.
Założyciele Italian Supreme Food wiedzą, że obecni konsumenci wymagają powtarzalnych, wystandaryzowanych smaków (z czego korzystają sieci KFC, McDonald), a jednocześnie cenią oryginalne receptury oraz rzemieślnicze wykonanie.
Dlatego właściciele restauracji, pizzerii, kucharze w hotelach często wybierają przepisy oparte na produktach, które zapewnią konsumentom powrót do niezapomnianego, jedynego w swoim rodzaju smaku pizzy właśnie w ich restauracji.
Produkty marki reprezentują zdrowy, sprawdzony standard certyfikowanej i lokalnej żywności, oferując produkty ekologiczne, marka ma pewność, że klienci otrzymują wszystko co najlepsze.
Nominowany produkt to Pizza Rzymska
Chrupiąca pizza z miękkim wnętrzem. Niezwykły kształt i grubość plastra miodu sprawia, że pizza jest wysoka i delikatnie miękka w środku. Samo ciasto dzięki odpowiedniemu zaczynianiu, dojrzewaniu ma dużą hydratację, jest lekkostrawne. Po upieczeniu idealna zarówno jako spód, jak i do nadzienia na zimno lub na ciepło.
Proces wytwarzania ciasta to niezwykle precyzyjna, a jednocześnie zgodna z najlepszymi rzemieślniczymi standardami procedura: przygotowane z bazowych składników ciasto pozostawione jest na czas niezbędny do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu ciasto wyrabiane jest ręcznie przez wykwalifikowanych mistrzów pizzy. Odpowiedni czas ugniatania ciasta zapewnia mu miękkość i świeżość.
Ciasto wypiekane jest w nowoczesnych i wydajnych piecach. Po upieczeniu ciasto poddaje się redukcji temperatury – zachowuje właściwości zarówno w temperaturze 40 C (świeże ciasto), jak i -200 C (produkt mrożony). Pakowane próżniowo (MAP) zapewniając okres przechowywania niezbędny do zachowania świeżości produktu.
Artykuł powstał we współpracy z Italian Supreme Food