Mała Czarna to nowa kawa na rynku dostępna w trzech wariantach: kawa ziarnista, mielona i rozpuszczalna. Jako prawdziwi kawosze doceniliśmy jej smak i została nominowana w jesiennej edycji plebiscytu Influencer’s Top 2020. Już niedługo nasi jurorzy będą testować rozpuszczalną Małą Czarną!
Mała Czarna to przede wszystkim staranne uprawy, tradycyjny proces palenia ziaren oraz bogaty smak i aromat. To wysoka jakość na co dzień, dla każdego konsumenta. Ziarna kawy dorastają na niewielkich rodzinnych plantacjach oraz uprawiane są według tradycyjnych i sprawdzonych metod.
Do produkcji kawy Mała Czarna wykorzystywane są ziarna pochodzące z plantacji w Ameryce Południowej i Azji, które poddawane są najnowocześniejszym metodom obróbki. Wszystkie warianty Małej Czarnej powstają przez liofilizację – nowoczesną metodę suszenia przez wymrożenie.
Występują 3 rodzaje kawy rozpuszczalnej Mała Czarna: Crema, Barista i Gold. Zobaczcie czym się różnią.
Kawa rozpuszczalna Mała Czarna Barista jest stworzona ze 100% ziaren wysokiej jakości i wzmocniona drobno zmielonymi ziarnami Arabiki. W rezultacie ma bogatszy aromat oraz łagodny, zniewalający zapach. Ma lekko słodki smak, o niskim poziomie kwasowości. Zarazem jest łatwa w przygotowaniu. To idealna kawa, by zacząć dzień lub dodać sobie energii podczas pracy. Doskonała na ciepło i zimno.
Delikatna i aksamitna kawa rozpuszczalna Mała Czarna Crema zawdzięcza swój niezwykły smak łagodniejszemu paleniu ziaren. Aksamitna pianka tworząca się na powierzchni napoju sprawia, że każda filiżanka to niezapomniana przyjemność. Idealna, kiedy chcesz się zrelaksować i otulić aromatem świeżo mielonych ziaren.
Kawa rozpuszczalna Mała Czarna Gold o specjalnie skomponowanym składzie, stworzonym w 100% z wysokiej jakości ziaren. Zachwyca zbilansowanym i wyważonym smakiem. Jej intensywny aromat pobudza do działania. Filiżanka kawy rozpuszczalnej Mała Czarna Gold to doskonały sposób na odrobinę przyjemności o każdej porze dnia. Jest łatwa w przygotowaniu, dlatego już w kilka minut możesz cieszyć się jej delikatnym smakiem!
Ameryka Południowa i Azja, skąd pochodzą ziarna Małej Czarnej, oferują najlepsze warunki do uprawy krzewów kawowca, z uwagi na swój klimat i uwarunkowania geograficzne. Kawa rozpuszczalna Mała Czarna GOLD powstaje poprzez liofilizację – nowoczesną metodę suszenia przez wymrożenie, która pozwala cieszyć się czystym aromatem kawy!
artykuł we współpracy z Mała Czarna