Pancakes na śniadanie? Dlaczego nie?
Amerykańskie naleśniki, czyli pancakes to pyszna alternatywna dla tradycyjnego śniadania. Proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne, podane z owocami i syropem trzcinowym będą kreatywną propozycją dla całej rodziny.
Pancakes to puszyste i rozpływające się w ustach naleśniki, które za oceanem są jednym z kultowych dań. Amerykanie obchodzą nawet Pancake Tuesday, podczas którego zajadają się delikatnymi placuszkami. W Ameryce tradycyjnie polewa się je syropem klonowym, ale my wybrałyśmy słodką alternatywę – Syrop Trzcinowy Złocisty!
Syrop nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników, dlatego z powodzeniem mogą sięgać po niego także najmłodsi. Dzięki poręcznej butelce ułatwiającej dozowanie, maluchy z przyjemnością pomogą w przygotowaniu porannego posiłku. My wybrałyśmy naturalny Syrop Trzcinowy marki Diamant na bazie cukru trzcinowego nada naleśnikom słodkie, karmelowe nuty, a kuszący, złocisty kolor przemieni posiłek w słodką ucztę smaku. Takie urozmaicone, sycące śniadanie to niezawodny sposób na optymistyczny, pełen słońca początek dnia!
Diamantowe pancakesy z syropem trzcinowym i owocami
Ciasto:
250 g mąki
2 jajka
250 g mleka
250 g wody gazowanej
Szczypta soli
1/2 łyżeczki cukru Diamant
3 łyżki oleju plus do smażenia (lub masło)
Dodatki:
Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania
Owoce do podania
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśniki z obu stron. Jeśli smażymy naleśniki na patelni nie przywierającej nie ma potrzeby natłuszczać jej przed każdym naleśnikiem. Usmażone naleśniki podajemy z owocami, polane Syropem Trzcinowym Diamant.
artykuł we współpracy z marką Diamant
Nie wiesz co przygotować na obiad? Zobacz nasze podpowiedzi…
1 Komentarz