POTRZEBUJESZ:

  • mąka Lubella Puszysta Tortowa 500g
    • masło 250g
    • cukier puder 100g
    • cukier kryształ 100g
    • jajko 1 sztuka
    • żółtka 2 sztuki
    • sól szczypta
  • proszek do pieczenia szczypta
  • serek kremowy 500g
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • śmietana 36% 150g
  • cukier 50g
  • skórka z cytryny i pomarańczy
  • mieszane bakalie 1 opakowanie

DO DZIEŁA!

  1. Na pierwszy ogień…
    Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 1600C na złoty kolor.
  2. W międzyczasie…
    Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.
  1. To już prawie meta!
    Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.

Brawo! Właśnie powstało wyjątkowe kulinarne dzieło! Możesz je podać na świąteczny stół.