Mamy swoje ulubione blogi wśród nich Smaczną Pyzę! Zaglądajcie na jej bloga, znajdziecie tam mnóstwo fantastycznych przepisów!
A dzisiaj dla Was przepis na kanapkę inną niż wszystkie
Składniki:
- bułeczka maślana
- serek Hochland Kanapkowy śmietankowy
- truskawki
- orzechy włoskie
- miód wielokwiatowy
- szparagi surowe zielone
- listek bazylii zielonej lub czerwonej albo mikrozioła – garść, do przybrania
- sok z cytryny – 1 łyżeczka
- pieprz czarny grubo mielony – 2 szczypty
Sposób przygotowania kanapki:
Orzechy przebrać i pokruszyć. Na suchą patelnię wlać miód, podgrzać. Kiedy zacznie się pienić wsypać orzechy, prażyć kilka chwil. Dodać sok z cytryny, jeszcze chwilę smażyć, oprószyć pieprzem, ostudzić. Szparagom odłamać twardą końcówkę. Odciąć główki, przekroić je na połówki. Obieraczką do warzyw zestrugać cienkie wstążki z łodygi szparagów. Kromki maślanej bułki posmarować serkiem. Nałożyć po trochu karmelizowanych orzechów, wstążki szparaga. Przybrać truskawką i główkami szparagów oraz ziołami.
art. we współpracy z firmą Hochland