Mamy swoje ulubione blogi wśród nich Smaczną Pyzę! Zaglądajcie na jej bloga, znajdziecie tam mnóstwo fantastycznych przepisów!

A dzisiaj dla Was przepis na kanapkę inną niż wszystkie

Składniki:

  • bułeczka maślana
  • serek Hochland Kanapkowy śmietankowy
  • truskawki
  • orzechy włoskie
  • miód wielokwiatowy
  • szparagi surowe zielone
  • listek bazylii zielonej lub czerwonej albo mikrozioła – garść, do przybrania
  • sok z cytryny – 1 łyżeczka
  • pieprz czarny grubo mielony – 2 szczypty

Sposób przygotowania kanapki:

Orzechy przebrać i pokruszyć. Na suchą patelnię wlać miód, podgrzać. Kiedy zacznie się pienić wsypać orzechy, prażyć kilka chwil. Dodać sok z cytryny, jeszcze chwilę smażyć, oprószyć pieprzem, ostudzić. Szparagom odłamać twardą końcówkę. Odciąć główki, przekroić je na połówki. Obieraczką do warzyw zestrugać cienkie wstążki z łodygi szparagów. Kromki maślanej bułki posmarować serkiem. Nałożyć po trochu karmelizowanych orzechów, wstążki szparaga. Przybrać truskawką i główkami szparagów oraz ziołami.

art. we współpracy z firmą Hochland