
Rafaello domowej roboty – zdradzamy Wam nasz przepyszny przepis 🙂
Uwielbiamy smak Rafaello! Możemy je jeść o każdej porze dnia i nocy. Prezentujemy Wam pomysł na Rafaello, które można samemu wykonać w domu.
Potrzebujemy:
100 gram kaszy jaglanej
1,5 – 2 szklanek mleka kokosowego
1 szklankę wiórek kokosowych
2 łyżki miodu
możecie też użyć laski wanilii i ¾ szklanki migdałów
Płuczemy kaszę jaglaną, zalewamy wrzątkiem. Dodajemy mleko kokosowe i laskę wanilii ( jeśli oczywiście lubicie wanilię) i gotujemy na małym ogniu. Jeśli zobaczycie, że kasza jest miękka, dosypujemy wiórki kokosowe i dodajemy 2 łyżki miodu. Kasza powinna wchłonąć mleko. Odstawiamy garnek do wystygnięcia. Następnie dodajemy wiórki kokosowe. Możecie zblendować migdały. Całość łączymy i formujemy w kuleczki. Każdą obtaczamy w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki na minimum 1,5 godziny.
Smacznego!
1 Komentarz