Rafaello domowej roboty – zdradzamy Wam nasz przepyszny przepis 🙂

Uwielbiamy smak Rafaello! Możemy je jeść o każdej porze dnia i nocy. Prezentujemy Wam pomysł na Rafaello, które można samemu wykonać w domu.

Potrzebujemy:

100 gram kaszy jaglanej

1,5 – 2 szklanek mleka kokosowego

1 szklankę wiórek kokosowych

2 łyżki miodu

możecie też użyć laski wanilii i ¾ szklanki migdałów

Płuczemy kaszę jaglaną, zalewamy wrzątkiem. Dodajemy mleko kokosowe i laskę wanilii ( jeśli oczywiście lubicie wanilię) i gotujemy na małym ogniu. Jeśli zobaczycie, że kasza jest miękka, dosypujemy wiórki kokosowe i dodajemy 2 łyżki miodu. Kasza powinna wchłonąć mleko. Odstawiamy garnek do wystygnięcia. Następnie dodajemy wiórki kokosowe. Możecie zblendować migdały. Całość łączymy i formujemy w kuleczki. Każdą obtaczamy w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki na minimum 1,5 godziny.

Smacznego!