I Love Juice by Hurom to miejsce dla miłośników zdrowej i pysznej żywności. Wierzymy, że to co jemy jest podstawą naszego zdrowia i doskonałego samopoczucia. Codziennie odkrywamy, że soki wyciskane na Huromie, posiłki z doskonałych, świeżych, ekologicznych produktów robione zawsze na świeżo i od podstaw są źródłem zdrowia i energii.

I love juice to miejsce, do którego chętnie wpadamy. Poprosiłyśmy Ewelinę Fabisiak, która stworzyła to miejsce, żeby podzieliła się z nami jednym ze swoich przepisów!!! Jest nam niezwykle miło i oto dla Was dzisiaj!

BURGER Z CZARNEJ SOCZEWICY PODANY Z CEVICHE Z KREWETEK I SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

BURGER Z SOCZEWICY

Ugotuj soczewicę, tak, aby stała się lekko miękka. Przełóż do garnka, dodaj jajko, rozmoczone siemię lniane, następnie dopraw. Ja używam kolorowego pieprzu, soku z połowy cytryny, zielonego marynowanego pieprzu, odrobiny papryczki chilli, uprzednio przesmażonej na klarowanym maśle. Ty zainspiruj się lub dopraw jak lubisz – nieograniczone możliwości!

Całość zmiksuj na gładką masę, konsystencja powinna pozwolić na ulepienie burgera – innymi słowy nie powinna być zbyt płynna.

Ukształtowane formy do pieca – 180 stopni na 15 minut i gotowe!

 

CEVICHE Z KREWETEK

Krewetki delikatnie podsmaż na maśle klarowanym z kroplą oleju rzepakowego, najlepiej tego nieoczyszczonego, następnie na co najmniej 12 godzin włóż je do zalewy przygotowanej z octu winnego, wody i soku z cytrusów, ziela angielskiego, czasami dorzucamy piekące jak diabli papryczki

 

SAŁATKA Z POMIDORÓW

Pachnące pomidorem pomidory, miękkie, soczyste, smakujące słodyczą – tylko takich używamy, pokrój w kostkę lub w co tam chcesz, zostaw sok, który wylewa się z pomidorów podczas krojenia, dodaj kilka łyżek jogurtu naturalnego najlepiej zrobionego w domu, kilka kropel cytryny, dużo pieprzu, kilka kropel octu winnego – wymieszaj, zostaw na kwadrans gotowe do podania.

 

Masz już wszystko zatem finał: krewetki na zimno podane na ciepłego burgera, na to pomidory, których zalewa powinna mieć kolor różowy. Wykończ dowolnymi kiełkami lub mikro ziołami, fajnie pasuje też rukola, ja najbardziej lubię z mikro ziołami mizunii – musztardowy posmak. Gotowe. Możesz jeść – zdrowo i smacznie.

Przeczytaj też nasz wywiad z Eweliną Fabisiak

 

Po prostu żyję i zauważam, że życie toczy się teraz