Warsztaty z Gwiazdą to autorski projekt portalu Allaboutlife, który cieszy się ogromną popularnością wśród gwiazd, blogerów i dziennikarzy. Niebawem – 28 lutego gotujemy z Karoliną Szostak i Martą Kordyl. Tym razem przygotujemy przepisy, które pomogą nam zrzucić zbędne kilogramy przed wiosną i odtruć organizm. To już VII edycja tego edukacyjnego projektu.
Warsztaty z Gwiazdą to nie tylko spotkania, podczas których mamy możliwość przygotowania wyśmienitych dań. To przede wszystkim pełne inspiracji i wspólnej wymiany doświadczeń spotkania o charakterze edukacyjnym.
Prowadzący oraz gwiazdy uczestniczące w projekcie to osoby z dużym doświadczeniem w dziedzinie zdrowego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Wspólne gotowanie to doskonały czas, w którym możemy wymienić nasze doświadczenia, odpowiedzieć na nurtujące nas pytania z zakresu zdrowego odżywiania, sportu czy stylizacji.
Gotujemy z Karoliną Szostak
Pyszne potrawy gotować będziemy pod czujnym okiem Karoliny Szostak dziennikarki sportowej, kobiety która dzięki diecie przeszła ogromną metamorfozę. Drugą mentorką, która zaprezentuje pyszne dania będzie Marta Kordyl dziennikarka i scenarzystka.
Obie panie to przyjaciółki, które połączyła pasja do zdrowego odżywiania, dbania o smukłą i zadbaną sylwetkę. Zaprezentują nam dania, które świetnie sprawdzą się podczas diety odchudzającej czy detoxie. Przepisy pochodzą ze wspólnie napisanych książek.
Co będziemy gotować?
Karolina Szostak: “Kilka przepisów z naszych książek, trochę zmodyfikowanych, bo jesteśmy już po poście dr Dąbrowskiej, na trzytygodniowym wychodzeniu więc możemy pozwolić sobie na wszystkie warzywa i owoce, kasze, ryż. oleje. Dlatego wybrałyśmy m.in: pyszny gulasz dyniowo – cukiniowy, pastę z ciecierzycy i buraka, sałatkę ze szpinakiem i kaszy jęczmiennej oraz stek z tuńczyka. Czyli wszystko to co ja jem na co dzień między postami. “
Spotkanie będzie prowadzić Ewa Szabatin – tancerka, autorka projektu FitFashionFreak.
fot. https://www.instagram.com/karolinaszostak/; Edipresse
************************************************************************************************************************
PARTNERZY WARSZTATÓW:
Cenos: należy do największych polskich producentów i dystrybutorów ryżu (białego, parboiled, brązowego i basmati), kaszy (jęczmiennej i gryczanej), grochu, fasoli i płatków.
OLE! – warzywne przysmaki i kuszące przekąski tj. oliwki kapary czosnek czy suszone pomidory w oleju – doskonałe na codzienne i niecodzienne okazje.
Cieszymy się że przepisy wzbogacimy naturalnymi olejami z firmy Olejowe Smaki. Olejowe Smaki to podlaska rodzinna manufaktura olei roślinnych tłoczonych na zimno.
W przepisach użyjemy również niesamowitych Zojoelixirs: są to certyfikowane organiczne suplementy diety dla urody, ciała i duszy. Mieszanki odchudzające, odmładzające, upiększające i dodające energii. Dostępne we flagowym butiku przy Belwederskiej 32 w Warszawie.
Dziękujemy marce FISKARS za kolejne warsztaty – noże FISKARS to must have w każdej kuchni !
A zdjęcia na warsztach będziemy robić super gadżetem – POLAROID POP. Pozwala on na drukowanie zdjęć w klasycznym “polaroidowym” formacie 3 x 4 cale. Oprócz tego, w kompaktowej, kwadratowej obudowie zamknięto 20-milionową matrycę CMOS, dwutonową lampę LED, system stabilizacji obrazu oraz ekran dotykowy o przekątnej 3,97 cala. Aparat pozwala także na rejestrację filmów w jakości Full HD 1080p, a wszystkie wykonane zdjęcia zapisze na karcie micro SD. Otrzymujemy także moduł Wi-Fi, za pośrednictwem którego wyślemy zdjęcia na smartfony, a dedykowana aplikacja Polaroid Print pozwoli nam na edycję zdjęć przed ich wydrukowaniem.
Zapoznamy się także z polską marką Buna, która bazuje na naturalnych składnikach aktywnych – ekstraktach ziołowych i roślinnych. Producent wykorzystuje tradycyjne receptury i doświadczenie poprzednich pokoleń – naszych babek i prababek. Kosmetyki marki Buna posiadają w swojej formule takie składniki jak: rozmaryn, melisa, aloes i szałwia.
WARSZTATY Z GWIAZDĄ EDYCJA SPECJALNA ZOBACZ RELACJĘ