W drugiej edycji Influencer’s Top 2019 mamy mnóstwo dobrych jakościowo produktów. Właśnie nominowane zostały Dania od Dzięcioła: grzybowe kaszotto i risotto. Na stronie firmy czytamy: ,,To fantastyczne uczucie i zarazem niewiarygodnie wielka szansa, którą zamierzamy wykorzystać w dwustu procentach. Ponieważ ze zdumieniem odkryliśmy, że na polskim rynku brak jest produktów łączących wartości odżywcze kaszy oraz ryżu – z wykwintnym smakiem i aromatem polskich, naturalnych grzybów.”
Dania pierwsze i lepsze
The Green WoodpeckerTrill jest na rynku dopiero od 2 lat. Stawia czoła produktom, które są przetwarzane i zawierają chemiczne dodatki.Proponuje pełnowartościowe dania, które cieszą się popularnością nie tylko w Polsce, ale również za granicą. Zyskują swoich wiernych fanów wśród osób świadomych zdrowego odżywiana, w tym wegetarianów i zwolenników produktów naturalnie bezglutenowych. O nie, żadnych mikrofalówek! Dania te, po przygotowaniu, są pełnowartościowym posiłkiem, lub stanowią bazą wyjściową do dalszych kulinarnych popisów. Jeśli chcecie poznać pomysły firmy czy blogerów kulinarnych na stworzenie pysznego dania z produktów The Green WoodpeckerTrill, sprawdźcie zakładkę inspiracje producenta. Znajdziecie tam przepisy m.in. na pierogi z kaszą gryczaną i grzybami, gołąbki z grzybowym risotto czy risotto buraczane z borowikami i pieczonym dorszem.
Worki w pełni recyklingowane
„Dania z dzięciołem” od początku poszukiwały wyjątkowych opakowań: woreczka z imponującym designem i konstrukcją zapewniającą widoczną zawartość. Ważne dla dań były również bariery ochronne niezbędne do zabezpieczenia delikatnego aromatu ekskluzywnych grzybów. Materiał nadający się do całkowitego recyklingu był oczywistym wyborem, idealnie pasującym do zdrowego profilu produktów. Dlatego worki zostały wyprodukowane z nieorientowanej folii polipropylenowej typu „cast” (CPP), nienaruszającej równowagi ekologicznej.
Wyjątkowe pod każdym względem
Prosta i zdrowa kompozycja wybranych grzybów połączonych z odżywczymi wartościami ryżu i kaszy gryczanej przyniosły doskonały rezultat smakowy. Do tego produkty zapakowane są w wyjątkowe opakowania, które nadają się pełnego recyklingu!
- wszystkie składniki, poza ryżem, pochodzą od sprawdzonych polskich dostawców. Grzyby pozyskiwane są wyłącznie z polskich lasów oraz z wyselekcjonowanych rodzinnych upraw. Co więcej, w produkcie nie znajdziecie gotowych mieszanek grzybowych. Ten rynek firma zna od ponad 20 lat! Dlatego proponuje najstaranniej wyselekcjonowane borowiki szlachetne, podgrzybki, kurki czy też pieczarki i shiitake.
- ryż Arborio użyty w produkcji to jedna z lepszych odmian dla Risotto, importowana prosto z Włoch.
- grzyby suszone są strumieniem ciepłego powietrza, dzięki czemu wszystko, co w nich najlepsze – nadal w nich pozostaje. Suszenie usuwa wyłącznie wodę.
- idealnie duże kawałki grzybów to nie tylko gwarancja fenomenalnego smaku i aromatu, lecz także prawdziwa uczta dla zmysłów.
- dania sprawdzą się zarówno jako samodzielne pełnowartościowe posiłki oraz jako element dania głównego, składnik sałatek, zup, farszów lub dań jednogarnkowych.
artykuł we współpracy z The Green WoodpeckerTrill