My name is Cydr. Cydr Sadowski
Cydr to napój alkoholowy wytwarzany przede wszystkim z jabłek. Coraz częściej spotykamy go na sklepowej półce czy jest serwowany w pubie, restauracji. Zawartość alkoholu w cydrze waha się od 2 do 7 proc. Z uwagi na wysoką zawartość antyoksydantów, przypisuje się mu także liczne właściwości zdrowotne. Cydr zagościł u nas na dobre. Sięgamy po niego równie często jak po wino czy piwo.
Bardzo cieszy nas fakt, że Cydr Sadowski z szelmowskim uśmiechem przystojniaka drwala zerkającego z etykiety zawita u Was w domach dzięki nominacji w Influencer’s TOP2020.
Cydr Sadowski – smak lata zamknięty w butelce. Stawiamy na rodzime produkty, dlatego Sadowski powstaje z soku ze świeżo tłoczonych jabłek odmiany Champion, rosnących w polskich sadach. Orzeźwiający, owocowy smak oraz naturalny aromat dojrzałych jabłek, świetnie sprawdzi się podczas spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu. Dzięki stylowej, zamykanej butelce Sadowski może towarzyszyć Ci przy każdej okoliczności.
Cydr posiada też właściwości lecznicze. Ale stosowany w rozsądnych ilościach.
- hamuje działanie wolnych rodników, a tym samym chroni przed występowaniem chorób nowotworowych oraz opóźnia procesy starzenia organizmu
- posiada właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne
- wzmaga wydzielanie soków trawiennych i korzystnie wpływa na trawienie
- obecny w cydrze potas pozytywnie wpływa na pracę układu nerwowego oraz mięśniowego
Artykuł powstał we współpracy z BARTEX BARTOL, dystrybutorem marki Sadowski, Firma rodzinna z 30 letnią tradycją i doświadczeniem na rynku.