Śmietana roślinna, a po co to? Gdy całe życie człowiek używa w kuchni produktów mlecznych, a nagle trzeba z nich zrezygnować z różnych względów, ma prawo czuć się zagubiony. Czasami chodzi o względy zdrowotne – bywa, że odkryta zostaje alergia na białka mleka i koniecznym jest przejście na produkty bezmleczne. Eliminacja mleka i jego przetworów może mieć też związek ze zmianą sposobu żywienia np. przejściem na dietę wegańską. W takim wypadku pomocne będzie znalezienie odpowiednich zamienników dotychczas używanych w kuchni produktów. Wspaniale wtedy w trakcie kulinarnych wyzwań sprawdzi się wegańska śmietana roślinna na bazie kokosu od La Mandorle. Produkt został właśnie nominowany w plebiscycie Influencer’s Top 2020.
Smak kokosu nie jest dominujący w produkcie, jest delikatnie wyczuwalny, co sprawia, że będzie ciekawym, lekko egzotycznym dodatkiem do zup, sosów czy nawet do dań deserowych.
Ta oryginalna nuta smakowa może być czymś, co wyniesie Państwa warsztat kulinarny w całkiem inny wymiar. La Mandorle jest to produkt bezglutenowy oraz bezmleczny. Nie zawiera też soi. Dzięki takim produktom zdrowa żywność nie musi polegać na rezygnacji z ulubionych potraw.
Już niedługo nasi kulinarni jurorzy rozpoczynają testowanie.
artykuł we współpracy z Centrumbio