Polskie produkty spożywcze śmiało mogą konkurować z zachodnimi. Świadomość zdrowego odżywiania jest coraz większa. W plebiscycie Influencer’s Top 2019 nominację otrzymała firma Bartolini z produktem makaron z soczewicy.
To rodzinna manufaktura z Otwocka na Mazowszu, gdzie od 25 lat pielęgnowana jest sztuka tworzenia makaronu. Flagowa marka ,,Bartolini” z powodzeniem zdobywa co raz szersze uznanie w kraju i na świecie. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.
Makaron z soczewicy – dlaczego nie 🙂
Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku czerwonej soczewicy to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Krótki czas gotowania prozdrowotne działanie sprawiają, że jest on doskonałym zamiennikiem zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, gulaszach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami. Także z i innymi daniami – szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem fasoli, kiełbas czy czerwonego mięsa.
Stanowi źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi oraz kwasu foliowego, który pomaga w prawidłowej produkcji krwi. Ważny jest też w prawidłowej syntezie aminokwasów, ale też przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 26 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
artykuł powstał we współpracy z marką Bartolini