Lubimy Was zaskakiwać naszymi przepisami. My same nie mamy czasu zbyt wiele, dlatego nasze przepisy są nieskomplikowane i szybkie oraz wymagają użycia małej ilości składników. Przede wszystkim staramy się, aby były również zdrowe i dla całej rodziny.
Nie będziemy Was zarzucać nieskończoną ilością informacji o właściwościach kalafiora lub brokuła. Każdy wie, że warzywa są zdrowe i powinny być nieodłączną częścią diety każdego z nas. Dzisiaj mamy dla Was zamiennik kaszy kuskus lub ryżu w postaci tych dwóch warzyw.
Co zyskujecie? Przede wszystkim urozmaicenie diety w postaci dodatków, które są bez glutenu i mają niską zawartość węglowodanów oraz są przepyszne. Jak je zatem przyrządzić, żeby konsystencja nie była przesadzona? Jakimi zasadami się kierować?
- Najlepiej wziąć same główki tzw. różyczki tych warzyw.
- Ścieramy warzywa na tarce na średniej wielkości oczkach lub używamy blendera ( uwaga nie na wysokich obrotach, żeby nie zrobiła nam się papka)
- Zanim dodamy je do potrawy mamy różne formy jego obróbki, chociaż możemy zjeść także surowy.
- Przykładowe firmy przygotowania warzyw: gotujemy w wodzie, dusimy na patelni, pieczemy w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej( tutaj max. 5-6 minut żeby nie przesadzić).
- Pamiętajcie o przyprawach, możecie z nimi poszaleć i nie ograniczać się tylko do soli i pieprzu.
Smacznego!!!!!