Łyżka, widelec, nóż co więcej potrzeba do jedzenia? Okazuje się, że jednak można pójść dalej w pomysłach.

Grupa projektowa Michel/ Fabian stworzyła Goûte czyli łyżkę, która przypomina nasz palec. W zamyśle łyżkę mamy oblizywać jak palce po smacznym posiłku. Jak tłumaczą twórcy łyżki na ich stronie: najciekawsze doświadczenia z jedzeniem często wiążą się z jedzeniem bez sztućców. Ich zdaniem jedzenie gołymi rękoma, ssanie palców i oblizywanie talerza w trakcie i po jedzeniu to naturalne zachowania.

Naczynia Michel/ Fabian zdaniem ich twórców są eleganckim podejściem do jedzenia, zwiększając jego przyjemność oraz zachęcają do zdrowszych zachowań konsumpcyjnych.

Produkty łączą innowacje projektowe i tradycję, a ich wykonawcy poświęcają im należytej uwagi na szczegóły, aby osiągnąć prawdziwie piękne przedmioty. Łyżka kosztuje od 20 do 30 funtów. W ofercie są min. łyżka ze szkła lub drewna.

fot. www.michelfabian.com

fot. www.michelfabian.com