
Dbasz o linię, starasz się zdrowo odżywiać, ale lubisz słodycze… Mamy dla Ciebie prosty przepis na ciasto z czerwonej fasoli ! Szybki i prosty skradnie Wasze podniebienia:)
Ten popularny w kuchni meksykańskiej składnik zdobywa coraz większą popularność w kuchni ze względu na sporą zawartość mikroelementów i białka. Zawiera także witaminy: B, C, K, E oraz lecytynę, czy izoflawony. Ciasto z czerwonej fasoli robiłyśmy pierwszy raz i na pewno nie ostatni!
Składniki:
puszka fasoli, po odsączeniu powinno być około 240 gram
2 średnie banany ( powinny być dojrzałe)
2 jajka
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki cukru trzcinowego
łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto z czerwonej fasoli smakuje jeszcze lepiej, kiedy przygotujemy również polewę.
Składniki:
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki wody
1,5 łyżki kakao
1-2 łyżki miodu
Poznaj również przepis na pyszny napój z trawą cytrynową, klikając tutaj.
Przygotowanie ciasta:
Dokładnie opłukujemy fasolę, w wielu przepisach podkreśla się, że ta czynność jest właśnie bardzo ważna, żeby ciasto udało się. Następnie wkładamy wszystkie składniki i długo blendujemy na gładką masę. Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 50 minut. W tym czasie mieszamy w misce wszystkie składniki do polewy. Po wystygnięciu ciasta, smarujemy nią ciasto i odstawiamy do lodówki.

Ciasto z czerwonej fasoli
Smacznego!