Czy wiesz, że prościej zrzucić zbędne kilogramy i osiągnąć wymarzoną wagę, jeśli ktoś nie tylko przygotuje dla Ciebie dietę, ale także za Ciebie ugotuje?
A jeśli miałbyś do tego jeszcze swojego własnego Szefa Kuchni, który zadba o doskonały i niebanalny smak potraw, a na Twoje życzenie wykluczy z nich składniki których nie lubisz – czy nie brzmi to hmm… smacznie?
Do gotowania potraw używane są najwyższej jakości naczynia kuchenne Philipiak Milano, dzięki czemu masz pewność, że zastosowano najzdrowsze techniki obróbki, takie jak gotowanie na parze, pieczenie czy smażenie bez tłuszczu. Na Twoim talerzu znajdziesz dzięki temu potrawy, które zawierają dokładnie tyle substancji odżywczych, ile w produktach zawarła natura i zaplanował dla Ciebie dietetyk. Masz pewność, że nic z wartościowych składników nie uleciało z parą, czy też nie zostało wypłukane w wodzie. Każdego dnia spożywasz najzdrowsze dla siebie posiłki.
Czy chcesz zrzucić kilka czy kilkanaście kilogramów, catering dietetyczny Smak i Zdrowie pomoże Ci osiągnąć Twój cel. Oferta to zestawy w wersji standard: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal, dieta wegetariańska plus ryby, dieta dla osób aktywnie uprawiających sport 3000 kcal i 3500 kcal dieta dla kobiet w ciąży i matek karmiących, dieta bezglutenowa oraz dieta indywidualna.
Catering dietetyczny Smak i Zdrowie dostarczany jest na terenie Warszawy i najbliższych okolic.
A oto salsa z wędzonego łososia wg przepisu Cateringu Smak i Zdrowie.
Składniki:
– 100 g wędzonego łososia,
– gałązka szczypiorku,
– 2 plasterki cytryny,
– 2 łyżki oleju roślinnego
– 1 łyżeczka octu cytrynowego,
– odrobina gałki muszkatołowej.
Sposób wykonania:
Łososia kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy. Cytrynę bez skórki kroimy na grubość kostki łososia. Dodajemy olej, ocet i gałkę muszkatołową. Delikatnie mieszamy, przekładamy do filiżanki. Podajemy lekko schłodzone.
Do współpracy podczas warsztatów z Kamilą Szczawińską zaprosiliśmy szczególną osobę – Sylwię Chrzanowską. Ma 30 lat i jest absolwentką Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa i Ochrony z tytułem magistra na wydziale – Bezpieczeństwa Narodowego. Miała zostać żołnierzem ale na szczęście… gotuje i wybrała zawód kucharza. Pasję do gotowania odkryła w sobie kilka lat temu podczas rocznego pobytu w Londynie. Uczestniczka kulinarnego show finałowej 14-stki III edycji programu „Masterchef” po przegranej w programie i odpadnięciu zapewniła, że nadal będzie gotować i zamierza profesjonalnie zająć się gotowaniem. Spełniła swoje marzenie poznając pracę w prawdziwej, profesjonalnej restauracji Aruana w Hotelu Narvil pod okiem znakomitego szefa kuchni – Witka Iwańskiego. W maju 2016 roku na zaproszenie Ambasady RP w Zjednoczonych Emiratach Arabskich przygotowywała swój autorski deser podczas Polish Gourmet Festival na uroczystej Gala Dinner. Interesuje się dietetyką i idealnie łączy swoje dwie pasje – na co dzień gotuje posiłki i układa menu pod okiem dietetyków w Cateringu Dietetycznym – Smak i Zdrowie. W kuchni stawia na sezonowość produktów. Największym wyzwaniem dla niej jest – szybka, zdrowa kuchnia dla zabieganych i wymagających. Specjalizuje się w fit deserach.