Majonez króluje na polskich stołach nie tylko w okresie świąt wielkanocnych. Stanowi nieodzowny dodatek wielu sałatek, past czy dipów, niemniej jego spożywanie w nadmiernych ilościach może prowadzić do poważnych konsekwencji dla zdrowia. Doskonałą alternatywą dla tradycyjnych majonezów są ich niskotłuszczowe odpowiedniki. Jakie korzyści przemawiają za włączeniem ich do diety?
Z największą radością witamy po raz drugi w plebiscycie Influencer’s TOP 2019 Starck’s Food Polska ze swoją niesamowitą kolekcją zdrowych i pysznych produktów CREMAJO. To roślinna alternatywa dla tradycyjnych majonezów z czystą etykietą i nieziemskim smakiem. Poznajcie nową gwiazdę naszych podniebień CREMAJO CHILLI
*alergików
*vegan i wegetarian
*diet niskokalorycznych
*cukrzyków
*i wiele innych
Dlaczego warto wybrać majonezy niskotłuszczowe?
Majonez to jeden z ulubionych dodatków, stosowany do rozmaitych potraw i przekąsek. Niestety, ze względu na wysoką zawartość tłuszczu, specjaliści radzą, aby ograniczyć jego spożycie do jednej łyżeczki dziennie. Powód? Produkty bogate w tłuszcze prowadzą nie tylko do nadwagi, ale mają również niekorzystny wpływ na pracę serca. Tradycyjny majonez jest bowiem bogaty w cholesterol, którego zbyt duża ilość prowadzi do zapychania żył, a tym samym utrudnia prawidłowe krążenie krwi.
Z tego względu warto poszukać zdrowsze odpowiedniki. Majonezy niskotłuszczowe posiadają znacznie mniej kalorii, dzięki czemu (przy zachowaniu odpowiedniej diety) pozwalają zachować optymalną wagę, a tym samym cieszyć się lepszym samopoczuciem. Obniżona zawartość tłuszczu nie zakłóca prawidłowej pracy serca. Doskonałym wyborem są majonezy powstałe wyłącznie na bazie składników roślinnych. Poza korzystnym wpływem na zdrowie, mogą być one spożywane przez wegan, a także osób cierpiących na celiakię czy też borykających się z rozmaitymi alergiami.
Jak smakują majonezy o obniżonej zawartości tłuszczu?
Kolejną, niekwestionowaną zaletą niskotłuszczowych majonezów, na bazie roślinnych składników jest ich smak. Zasadniczo, nie różni się on niczym od tradycyjnych produktów tego typu. Wszystkie składniki zostały skomponowane w taki sposób, aby majonezy odznaczały się odpowiednią pełnią smaku oraz strukturą. W rezultacie można włączyć do diety niskokaloryczny, zdrowy produkt, nie tracąc na jakości potraw.
Stosujemy go dokładnie tak samo jak tradycyjny majonez – do kanapek, dipów lub sałatek. W związku z niską kalorycznością produkt mozna wykorzystac nawet do kolacji. Dodatkowo Cremajo nie wymaga przechowywania w lodówce, więc bez obaw mozna go stosować jako bazę do dipów w upalne dni. Cremajo jest przeznaczony DLA WSZYSTKICH, którzy lubią smak tradycyjnego majonezu, bez wyjątków. KAŻDY może raczyć się naszym produktem, niezależnie od diety którą stosuje – diabetycy, kulturyści, a nawet alergicy.