Świeże pieczywo, – z czym smakuje najlepiej? Żółty ser, szynka, pasztet… Każdy z nas ma własne kanapkowe faworyty, które to przewijają się przez tygodniowe jadłospisy aż do znudzenia. Czas na zmiany! Nie przypadkowo na liście nominowanych do Plebiscytu Influencer’s Top pojawiły się produkty firmy Provitus. Prawdopodobnie zetknęliście się już z tym hasłem, przynajmniej raz – marka funkcjonuje na rynku od 1988 roku, a jej zawekowane w słoikach „skarby” są dostępne w ofercie największych polskich supermarketów.
Jedną z kulinarnych propozycji Provitusa jest młoda kapusta z kiełbasą. To zwrot ku tradycji, które przywodzą na myśl wspomnienia niedzielnych obiadów u babci. Nie da się cofnąć do przeszłości, ale nikomu nie zaszkodzi odrobina sentymentów. Provitus przypomina smaki dzieciństwa i pozwala, choć na chwilę poczuć się jak za dawnych czasów.
Młoda kapusta z kiełbasą
ma bardzo prosty i naturalny skład, bez zbędnych konserwantów i zagęszczaczy. Mięso wykorzystywane w produkcji pochodzi z zielonych, podlaskich farm. Kapusta idealnie sprawdzi się, jako dodatek do obiadu w rodzinnym gronie czy w postaci szybkiej przekąski do przegryzienia z bułką. Wystarczy ją podgrzać i gotowe!
Provitus bardzo mocno akcentuje czysty skład swoich produktów. W przypadku naszej kapustki mówimy o najlepiej wyselekcjonowanych warzywach czy kiełbasie zawierającej aż 88% szlachetnego mięsa.
Kolejnym produktem Provitusa nominowanym do Plebiscytu Influencer’s Top jest PastaNA bagiete.
Do wędlin, serów, mięs
PastaNA bagiete
Tym razem to coś m. in. dla wegan – skład pasty opiera się głównie na warzywach, jest pozbawiony mięsa i nabiału. Podobną pastę znaliśmy z kuchni serbskiej, ale nasza rodzima pasta bije ją na głowę.
A czego pysznego i zdrowego tam nie ma. Papryka, cebula, chilli, bazylia, octy przeróżne …
Tak wygląda czysty skład naszej faworyty PastaNA bagiete.
Słoiki występują w dwóch wariantach smakowych, ostrym i łagodnym, wedle uznania. Pastę polecamy dodać do listy zakupów przed imprezą lub grillem ze znajomymi. Jest uniwersalna, więc na spotkaniu zasmakuje każdemu. Można ją podać z tortillą, jako dip do nachosów czy, jak sama nazwa wskazuje, w postaci kremu do francuskiej bagietki.
Artykuł powstał we współpracy z marką Provitus