RIBELLA to marka nr 1 w kategorii hummusu w Europie Południowej, Wschodniej i Środkowej.

W X edycji Plebiscytu Influencer’s TOP marka RIBELLA zaskakuje nas nowym, cudownym hummusem tym razem z pestkami dyni.

Marka jest obecna i bardzo aktywna promocyjnie na rynku, co spowodowało, że zebrała pokaźne grono HUMMUSAPIENSÓW, którzy uwielbiają smak hummusu Ribella.
Jak mówią o sobie; „ nie kryjemy dumy z tego, że jesteśmy firmą oferującą produkty bez glutenu, tłuszczów trans, sztucznych barwników, aromatów i wzmacniaczy smaku“

RIBELLA HUMMUS Z PESTKAMI DYNI

To smakowite połączenie wszystkiego, co najlepsze w kremowym hummusie i pestkach dyni.
HUMMUS RIBELLA Z PESTKAMI DYNI jest jednym ze smaków najczęściej wybieranych przez  Klientów marki.

Polecamy przygotowanie znakomitych jesiennych wrapów z hummusem i grillowanym tofu

WRAPY Z HUMMUSEM I GRILLOWANYM TOFU

Spacer w parku pełnym kolorowych liści?
A może przejażdżka rowerem, łapiąc ostatnie promyki jesiennego słońca?
Wiemy, że jesienią masz lepsze rzeczy do roboty niż spędzanie czasu w kuchni… Dlatego mamy dla Ciebie doskonały przepis na smaczny i pożywny posiłek, wymagający minimalnego czasu na przygotowanie.

Połączenie warzyw, tofu i hummusu w formie wrapów to świetny pomysł na kompletne obiadowe danie w domu. Możesz je potraktować również jako pyszną i szybką przekąskę lub lunch w pracy. Wypróbuj i powiedz nam, czy Ci się podoba. 😀

WRAPY Z HUMMUSEM I GRILLOWANYM TOFU

Składniki:

  • 4 tortille
  • 200 g hummusu Ribella z Pestkami Dyni
  • 200 g tofu
  • 1 średniej wielkości zielona cukinia
  • sałata
  • pomidory
  • czerwona cebula
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • przyprawy do smaku

Przygotowanie

W małym pojemniku dobrze wymieszaj oliwę z oliwek, sól i sok z cytryny. Cukinię i tofu pokrój w plasterki i umieść w oddzielnych miskach. Posmaruj przygotowanym wcześniej dressingiem i lekko wymieszaj. Pozostaw do marynowania przez 10 do 15 minut.

Usmaż cukinię i tofu na patelni grillowej na średnim ogniu,trzymając po 2–3 minuty z każdej strony.

Połóż tortillę na talerzu. Ponad połowę powierzchni tortilli posmaruj hummusem Ribella. Na hummusie ułóż sałatę, kawałki pokrojonego pomidora, czerwonej cebuli, grillowaną cukinię i tofu. Złóż tortillę pustą stroną do środka, a następnie zwiń boki formując oczekiwany kształ rolki. W razie potrzeby, możesz przewiązać wrapy kawałkiem sznurka.

Powtórz ten proces z kolejnymi tortillami i natychmiast podawaj.
Smacznego!

Produkty Ribella znajdziecie na półkach sieci:

– Spar
– Intermarche
– Auchan
– E.Leclerc
– Selgros
– Frac
oraz w dobrych lokalnych delikatesach.

Daj się przekonać i spróbuj RIBELLA

Artykuł powstał we współpracy z marką RIBELLA

https://ribella.net/