slush

Slush to popularne szczególnie w Stanach Zjednoczonych połącznie wina musującego z mrożonymi owocami. Ten drink przynosi szybkie orzeźwienie nawet w najbardziej upalne dni. Można przygotować również wersję dla dzieci dodając ulubione owoce, lemoniadę i kostki lodu.

Na zewnątrz panują tropikalne upały. Koniecznie w tym czasie należy uzupełniac brakujące płyny. Szczególnie teraz należy pić dużo wody, a popołudniu złapać orzeźwienie pijąc pyszny slush. Jest to drink składający się najczęściej z wina i mrożonych owoców. Wygląda zjawiskowo, smakuje wyśmienicie, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut!

Trukawkowy slush

Składniki:

  • szklanka zamrożonych truskawek
  • 2 szklanki białego wina
  • truskawki do dekoracji

Truskawki wymieszaj w blenderze z winem i gotowe. Podawaj w ulubionych kieliszkach udekorowanych cząstkami truskawek. Napój można pić przez słomkę.

Slush brzoskwiniowo-miętowy

Składniki:

  • 6 brzoskwiń
  • 4-6 nektarynek
  • 1/3 szklanki świeżej mięty
  • 2-3 szklanki słodkiego czerwonego wina
  • 2-3 szklanki lodu

Brzoskwinie i nektarynki przekrój na pół i wyjmij pestki. Następnie przełóż do bledera i zmiel. Dodaj miętę, wino i lód. Całość ponownie zblenduj do uzuskania odpowiadającej ci konsystencji. Serwuj w ulubionych szklankach lub kieliszkach.

slush

fot. www. heartofabaker.com

Slush a la Sangria

Składniki:

  • 2-3 szklanki czerwonego wina
  • pół szklanki brandy
  • pół szklanki likieru pomarańczowego
  • 3 szklanki mrożonych owoców – brzoskwinie, ananasy, mieszanka owoców leśnych
  • szczypta cynamonu

Przełóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na jednorodną masę. Podawaj koniecznie schłodzone!