Mrożony jogurt wygląda jak lody, ale jest od nich wiele zdrowszy! To świetna przekąska na upalne, letnie dni. Co więcej jest nie tylko sycący, ale też świetnie orzeźwia. Sprawdź jaki szybko i prosto przygotujesz go sama w domu.
Mrożony jogurt to świetna alternatywa dla wszystkich, którzy latem lubią podjadać lody. Można go spotkać już w wielu lodziarniach czy centrach handlowych, ale jego przygotowanie jest super proste. Bez problemu przygotujecie go samodzielnie w domu.
Wielką zaletą mrożonego jogurtu jest jego obniżona kaloryczność. W odróżnieniu do lodów nie ma w swoim składzie śmietany czy jajek, które są kaloryczne i powodują przyrost wagi.
Jak przygotować mrożony jogurt?
Składniki:
- jogurt naturalny może być typu greckiego
- ulubione owoce lub inne dodatki jak zboża, czekolada czy rodzynki
Jogurt zamroź, a następnie zmiksuj i ponownie włóż do zamrażarki. Po 2-3 godzinach dodaj ulubione dodatki i jeszcze raz zmiksuj całość. Gotowe!Deser podawaj w pucharkach lub modnych kieliszkach przyozdobiony owocami sezonowymi jak maliny czy truskawki. Smaczego!
Sprawdź jakich produktów nie wolno jeść na pusty żołądek.