Weekend to idealny czas by celebrować przyjemności, te małe i te duże, może zatem zacznijmy od śniadania, a na nie – pyszne, proste i szybkie gofry.
Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej, lub owsianej
- pół szklanki oleju
- 1 3/4 szklanki mleka (może byś roślinne), jeśli nie macie mleka, woda gazowana też będzie ok
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki ksylitolu, cukru lub innego słodzidła (ale nie miodu)
- szczypta soli
Sposób przygotowania przepisu:
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy co jakiś czas pędzelkiem zamoczonym w oleju.
Na płyty gofrownicy wylewamy po ok łyżce ciasta, zamykamy i pieczemy między 5 a 6 minut.
Oczywiście podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!