Weekend to idealny czas by celebrować przyjemności, te małe i te duże, może zatem zacznijmy od śniadania, a na nie – pyszne, proste i szybkie gofry. 

Składniki: 

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej, lub owsianej
  • pół szklanki oleju
  • 1 3/4 szklanki mleka (może byś roślinne), jeśli nie macie mleka, woda gazowana też będzie ok
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki ksylitolu, cukru lub innego słodzidła (ale nie miodu)
  • szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Rozgrzaną gofrownicę smarujemy co jakiś czas pędzelkiem zamoczonym w oleju.

Na płyty gofrownicy wylewamy po ok łyżce ciasta, zamykamy i pieczemy między 5 a 6 minut.

Oczywiście podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!