Banan i szpinak na jesienną depresję.
Skoro wiemy i dbamy o to, by jesienią i zimą ubrać się cieplej oraz często odświeżyć swoją garderobę, to powinniśmy zadbać również o siebie od środka – o naszego ducha, nasze samopoczucie, dobry nastrój, pozytywną energię.
Twoje ciało, to jedyne miejsce w którym musisz żyć. Zadbaj zatem, by czuć się w nim jak najlepiej i zwróć uwagę na to, co jesz, kiedy jesz, ile jesz.
Najskuteczniejszy znany nam sposób na depresję i jesienno-zimową chandrę to jedzenie. Niemniej jednak często zapominamy, że te świeże, sezonowe, czasem nawet eco, kupione w sprawdzonych miejscach produkty najczęściej niszczymy przygotowując je w nieprawidłowy sposób – smażymy w tłuszczu, gotujemy w wodzie i niepotrzebnie w wysokiej temperaturze. Wrząca woda niszczy 90% składników odżywczych a przegrzany tłuszcz używany do smażenia jest niebezpieczny i fatalny dla naszego życia.
W tym jesienno-zimowym okresie obowiązkowe pozycje w naszych jadłospisach to warzywa i owoce, zdrowe tłuszcze, ziarna, produkty bogate w witaminę B i magnez, wszystkie oczywiście prawidłowo, be utraty cennych wartości odyżywczych, przygotowane.
Większość potrzebnych witamin zawartych w żywności jest nietrwałych, a nawet zniszczonych, gdy są poddane działaniu temperatur powyżej 50ºC, a to właśnie ma miejsce w przypadku przestarzałych wysokoobrotowych sokowirówek. Świeżo wyciskany sok w wyciskarce MoreJuicePress ma do 6 razy więcej witamin oraz zachowuje do 4 razy więcej enzymów podczas jednego wyciskania niż sok z jakiejkolwiek innej wyciskarki.
Banan i szpinak na jesienną depresję
Wypróbuj bananowo-szpinakowe smoothie z mlekiem sojowym. Szpinak jest określany jako superfood ponieważ zawiera mnóstwo wartości odżywczych w niskokalorycznym produkcie. Ten sok o niskiej zawartości węglowodanów jest doskonały do redukcji wagi i pomaga w pielęgnacji skóry. Ponieważ zawiera dużo witamin z grupy B, doda ci też energii, wesprze prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego – złagodzi napięcie nerwowe i poprawi nastrój.
3 comments